Wat doen we

BESCHERMINGSBEWIND

Als u, uw partner, een familielid, of goede bekende, door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat bent om voor de eigen financiën te zorgen, kan een verzoek gedaan worden aan de rechtbank om een beschermingsbewind uit te spreken. De rechtbank zal dan een bewindvoerder aanwijzen die alle financiële zaken gaat regelen. 
Maar het aanvragen van een bewind is een enorme stap en kan veel emoties oproepen. BChetruggesteuntje kan u gedurende dit proces hierin stap voor stap ondersteunen en begeleiden en daarna ook de bewindvoering op zich nemen.

Door de benoeming van een 2
e bewindvoerder binnen ons kantoor, Karin Veenbrink, hebben we nu ook de mogelijkheid voor testamentair bewind en de uitvoering van levenstestamenten.

WAT DOET EEN BEWINDVOERDER

De verantwoordelijkheid van de bewindvoerder, is het regelen van alle financiële zaken.

Wij nemen contact op met eventuele schuldeisers en brengen alle schulden in kaart.

De schuldeisers zullen hun post naar ons kantoor gaan sturen. Als we dit in kaart hebben kijken we samen met u of het noodzakelijk is een sanering aan te vragen via de gemeente.

Wij beheren dus uw inkomen. Dit is een belangrijke en verantwoordelijke taak waarvan wij u altijd op de hoogte zullen houden. 
Het is en blijft namelijk wel uw geld.

Verantwoording:
Wij moeten, als bewindvoerder, verplicht 1 keer per jaar verslag doen aan de kantonrechter. Dit heet de rekening en verantwoording. Hierop zijn alle uitgaven en inkomsten en schulden te zien van de afgelopen periode.

HOE WERKEN WIJ

Wij stellen u als klant altijd in het middelpunt. Wij komen dan ook altijd bij u thuis voor afspraken. Dit begint al met de intake (kennismakingsgesprek). Tijdens dit gesprek kijken we hoe u er financieel voorstaat en wat uw vraag precies is. Aan het eind van deze intake wordt dan het formulier voor de aanvraag van bewindvoering, mentorschap of curatele, ingevuld.

Bij andere diensten wordt er een passend contract getekend.

MENTORSCHAP EN CURATORSCHAP

Ook voor mentor- en curatorzaken kunt u zich aanmelden bij ons kantoor. Wij informeren u graag over de mogelijkheden hiervoor en wat dit voor u betekent.

Afwezigheid:
Mochten wij voor een langere periode afwezig zijn dan zorgen wij altijd voor vervanging. Dit krijgt u van ons tijdig te horen.

Neem gerust contact met ons op

Dat kan via ons contactformulier of bel ons gerust tijdens onze openingstijden. Maandag tot en met donderdag van 9:30u tot 16:00u en op vrijdag van 9:30u tot 12:00u
Schuiven naar boven